Mentor Gerard Scholtes

Gerard Scholtes

Gerard Scholtes
Lansingerland
email

  • Aanbieding

Ik wil de starter op weg helpen. Na een aantal vragen over o.a. motieven om te starten, ervaring in de branche en opleiding zal ik een advies geven welke stappen zullen moeten worden genomen. Denk hierbij aan het maken van een businessplan met aandacht voor marktomstandigheden en een vestigingsplaats onderzoek en, desgewenst, ondersteuning bij het gesprek met de financier en/of bekijken of aansluiten bij een franchiseformule interessant is.

Gerard Scholtes

Het besluit om voor jezelf te beginnen neem je niet zomaar. Het is vaak een ideaal waar je al lange tijd mee rondloopt. Voordat je de knoop doorhakt zul je eerst goed moeten onderzoeken wat de kansen en valkuilen zijn.

In 1979 begon ik samen met mijn vrouw een sportwinkel in Berkel en Rodenrijs. Met ca. 11.000 inwoners was Berkel toen nog een kleine winkelplaats. Onze start was in een economisch moeilijke tijd, maar wij zagen kansen en geloofden erin. Het was hard werken met een fijn team van medewerkers en na 30 jaar hebben wij ons bedrijf succesvol verkocht.

Sinds enkele jaren treed ik op als onafhankelijk voorzitter van het Groepsbestuur van Intersport Nederland en heb vanuit die rol veel contact met ondernemers uit heel Nederland.

Wat ik van jou verwacht

Ondernemer worden is geen hobby. Ik wil me graag inzetten voor een fulltime starter en verwacht dan ook dat de starter er voor 100% voor gaat!

Wat jij van mij kunt verwachten

In een eerste gesprek zullen we kijken wat de mogelijkheden zijn en of we een 'klik' hebben. Vervolgens mag je van mij verwachten dat we voor de basisvraagstukken samen de antwoorden vinden en dat ik je voor extra expertise kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een accountant, onderzoeks-bureau, inkoopcombinatie, franchiseformules en financiers.

Mijn deskundigheid

Ik heb veel ervaring in de detailhandel. Daar ligt dus ook mijn deskundigheid waardoor ik starters in de detailhandel of wat hiermee kan worden vergeleken gericht kan helpen/adviseren.