Over de Startersstraat

Stichting Startersstraat heeft als doel startende ondernemers een vliegende start te geven in het Oostland


Op de website kunnen startende ondernemers naar hartenlust shoppen. Ze kiezen producten en/of diensten die zij op dat moment nodig hebben. Invulling van de straat is aan de ervaren Oostlandse ondernemers. Zij helpen de startende ondernemers in het Oostland op weg om hun bedrijf stevig neer te zetten. Het gaat om kennisoverdracht, elkaar enthousiasmeren én inspireren. Starters te verbinden met ervaren ondernemers.


Online én offline platform


“We hebben ervoor gekozen om eerst de website in te richten, omdat veel starters zich als eerste online oriënteren, aldus voorzitter Tilly van der Knaap. “Op deze website kunnen starters in de verschillende winkelstraten op zoek naar informatie over bijvoorbeeld administratie, coaching, communicatie, huisvesting of verzekering. Maar je vindt er ook een overzicht van bijeenkomsten die mogelijk interessant zijn voor starters.”

Bestuurslid Monique Spek vult aan: “We organiseren ook offline activiteiten. We willen een aantal keer per jaar een startersspreekuur organiseren. Tijdens dit spreekuur kunnen starters zonder afspraak binnenlopen met vragen aan bestaande ondernemers uit het Oostland. En met de Gemeente Lansingerland zijn we in overleg om in 2016 een startersbijeenkomst te organiseren. Starters en ondernemers kunnen dan in een informele sfeer contacten leggen, informatie uitwisselen en deelnemen aan een workshop of rondetafelgesprek.”